Pedagojik Formasyon Alacak Öğrencilerimizin Dikkatine!-2

Pedagojik Formasyon Dersleriniz Öğrenci Bilgi Sistemine tanımlanmıştır. Ders günü ve saatine ilişkin bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden erişebilirsiniz.

Formasyon kapsamında alacağınız derslerden bazıları yüz yüze, bazıları sisteme kayıtlı videolar üzerinden bazıları da çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir. Derslerin işlenişine ilişkin ayrıntılar için aşağıdaki tabloda verilen bilgileri dikkatlice okuyunuz.

 

Dersin Kodu

Dersin Adı

Açıklama 

PDF201

Eğitime Giriş

UBS sisteminde yer alan videoları sisteme girerek izlemeniz gerekmektedir.  Yüz yüze ders yapılmayacaktır. Sistemdeki videoları istediğiniz zaman izleyebilirsiniz ancak dersin verimliliği ve sınavlarda başarılı olabilmeniz için videoların düzenli olarak izlenmesi önem taşımaktadır.  

PDF203

Eğitim Psikolojisi

PDF302

Rehberlik ve Özel Eğitim

PDF303

Öğretim İlke ve Yöntemleri

PDF202

Öğretim Teknolojileri

PDF204

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

PDF301

Sınıf Yönetimi

PDF402

Özel Öğretim Yöntemleri

Dersler yüz yüze yapılacaktır.

Derslik bilgisi ve ders hakkında diğer bilgiler için ilgili dersin öğretim elemanına veya fakültenizin dekanlığına ulaşınız.

 

Önemli!     : BU DERSİ SADECE 2024-2025 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ SONUNDA MEZUN OLACAK ÖĞRENCİLERİMİZ VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ALMALIDIR.

PDF404

Öğretmenlik Uygulaması

Bu ders kapsamında belirlenen MEB okulunda gözlem ve ders anlatımı yapmanız gerekmektedir. Uygulama dersinin başlaması için resmi düzenlemeler devam etmektedir, herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra danışman öğretim elemanı, danışman öğretmen ve uygulama okulu bilgilerini Pedagojik Formasyon web sitesinden öğrenebileceksiniz.

 

Önemli!     : BU DERSİ SADECE 2024-2025 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ SONUNDA MEZUN OLACAK ÖĞRENCİLERİMİZ ALMALIDIR.  2024-2025 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİNDE MEZUN OLACAK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAKTIR. BU KAPSAMDA BAHAR DÖNEMİNDE MEZUN OLACAĞI HALDE BU DÖNEM ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİ SEÇMİŞ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ VARSA EKLE-BIRAK SÜRECİNDE DERSİ BIRAKABİLİR.

 

Menüyü Kapat